• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wijnbewaarkast kopen (5)

Merken
BODEGA43-24S Kleine wijnkoelkast
€429,00
Kupperbusch Vrijstaande wijnklimaatkast
€2.599,00 €1.695,00
BODEGA43-180 Wijnklimaatkast
€1.849,00
BODEGA43-66 Wijnbewaarkast
€1.349,00
Kupperbusch wijnbewaarkast met 3 zones voor 97 flessen
€3.999,00 €3.175,00
Toon 1 - 5 van 5

Wijnbewaarkast kopen

Een wijnbewaarkast kopen is een investering voor jaren. Daarom willen we je graag helpen de juiste keuze te maken die niet alleen voldoet aan jouw wensen op dit moment, maar ook aan je mogelijke behoeften in de toekomst.

Er zijn een aantal belangrijke kenmerken waar je op moet letten bij de aanschaf van een wijnbewaarkast.

Geluidsniveau
Het geluidsniveau van wijnbewaarkasten wordt uitgedrukt in dB (Decibel) een maat voor hoeveel geluid een wijnkast maakt. De meeste wijnbewaarkasten hebben een geluidsniveau van 38 - 45dB. Het meeste geluid wordt gemaakt door de compressor en de ventilator in een wijnkast. Die zorgen voor de koeling en een constante verdeling van de temperatuur in de kast.

Compressor koeling
Deze zogenaamde compressor met fan cooling kasten zijn de beste kasten met de langste levensduur, de meest constante temperatuur en de meeste ruimte om flessen op te slaan. Het zijn ook meteen de duurste kasten.
Dan bestaan er ook compressor gekoelde wijnkasten zonder ventilator. De temperatuurverdeling binnen een wijnklimaatkast is minder gelijkmatig en minder constant. De prijs van een wijnbewaarkast zonder ventilator kan 10 - 20% lager liggen dan een compressor gekoelde kast met ventilator.

Peltier koeling
De meest geruisloze wijnbewaarkasten worden gekoeld zonder compressor, maar door middel van een halfgeleider, ook wel Peltier koeling genoemd. Voordeel van deze koeltechniek is dat hij nagenoeg geruisloos is en de techniek vele malen goedkoper is. Nadeel is dat de techniek niet geschikt is om wijnkasten met een grote bewaarcapaciteit te koelen en de levensduur van dit type kast korter is (zoals een horeca wijnklimaatkast). De grens voor een inbouw wijnklimaatkast met Peltier koeling ligt meestal rond de 50 - 70 flessen, maar bij Wijnkast.nl zijn we van mening dat je bij een capaciteit boven de 30 flessen beter een compressor gekoelde wijnbewaarkast kunt aanschaffen.

Wijnbewaarkast of wijnklimaatkast 

Aantal temperatuurzones van een wijnbewaarkast
Uit praktische overweging kan je kijken naar het aantal temperatuurzones van een wijnbewaarkast. De meeste wijnkasten hebben 1 of 2 temperatuurzones, een enkel model heeft 3 zones. Gebruik je een wijnkast echt alleen om wijn te bewaren, dan is er een temperatuur van 10 -12 ºC ideaal en heb je aan 1 temperatuurzone voldoende. Echter, dit beperkt je heel erg in je mogelijkheden. Een wijnbewaarkast koop je namelijk voor vele jaren en het is niet onwaarschijnlijk dat je plannen en ideeën in die tijd veranderen.

Wil je ook op de toekomst zijn voorbereid, dan kan je het beste kiezen voor een wijnklimaatkast met 2 temperatuurzones. Daarmee ben je flexibel en kan je een wijnklimaatkast gebruiken als bewaarkast waarbij je beide zones instelt op 10 - 12 ºC. Je kan er ook voor kiezen om 1 zone in te stellen op 10 - 12 ºC om te gebruiken als bewaargedeelte, en daarnaast voor het serveren van witte wijn. De andere zone kan je instellen op 16 - 18 ºC voor het serveren van rode wijn.